Nationaal Park De Groote Peel

 

Niet elke accommodatie heeft het geluk dat ze aan de rand van een Nationaal Park ligt. Buitenhuis AlbaNera bied u graag een aantal mogelijkheden aan die uw bezoek aan dit unieke natuurgebied onvergetelijk maken. Van kaboutertochten tot reeën spotten in de vroege ochtend. Er zijn legio mogelijkheden om van uw bezoek iets speciaals te maken.Hieronder vindt u een aantal mogelijkheden. Er zijn echter nog meer excursies en activiteiten te boeken. Daarvoor kijkt u op http://www.staatsbosbeheer.nl/depelen. U kun dit via ons regelen of rechtstreeks bij het Nationaal Park. Hun contactgegevens vind u onder aan deze pagina. Alvast eens kijken hoe dit geweldige park er uit ziet. Kijk via de volgende link. https://www.youtube.com/watch?v=i-yZOx_a4Y8

 

Groepsactiviteit volwassenen.

Turfstekertocht

Tijdens een Turfstekertocht treed je in de sporen van de turfsteker en  ontdek je Nationaal Park De Groote Peel op een unieke manier. Je wandelt over peelbanen en knuppelbruggen in dit uitgestrekte en hoogveengebied op de grens van Brabant en Limburg. De Peelgids vertelt bijzonderheden  over De Peel en  zijn verleden en laat je  bovendien de weidsheid, het veen en de stilte op een bijzondere manier ervaren.  Route 2, 3 of 6 kilometer. Duur 1,5 tot 2 uur.

  1. S(Peel)se Expeditie

Op zoek naar een leuke activiteit voor een teamuitje, dan is een s(Peel)se expeditie in Nationaal Park De Groote Peel een goede optie. Tijdens een

 

wandeling in de prachtige natuur van het Nationaal Park hebben wij  een aantal 

prikkelende en speelse opdrachten voor de deelnemers in petto. Daarbij staat het ‘samen doen en ontdekken’ centraal en word je even weer kind! Deelnemers lopen een stukje blotevoetenpad, gaan waterdieren scheppen, meteen blinddoek een boom zoeken en nog veel meer leuke opdrachten doen.Een inspirerende activiteit in de natuur waarbij er volop gelegenheid is om elkaar goed te leren 

kennen. Route 2 – 2,5 kilometer. Duur 1,5 tot 3 uur (opdrachten zijn afhankelijk van het seizoen en in overleg met de aanvrager).

Familiegroepen met (jonge) kinderen

Peel Ontdektocht (seizoenstocht)

In het Nationaal Park De Groote Peel is veel te zien en te ontdekken. Vooral  voor gezinnen zijn er volop mogelijkheden voor een paar uur pret in de natuur. Speciaal voor deze doelgroep is er een Peel Ontdektocht met leuke opdrachten. De deelnemers gaan onder andere waterdieren scheppen, op zoek naar kleine kriebelbeestjes, speuren naar sporen en nog veel meer. Er is een Peel Ontdektocht voor elk seizoen. Route 2 – 2,5 kilometer. Duur 1,5 tot 2 uur.

 

 

 

 

 

Voor de echte wandelaar

Rondje om ‘t Elfde*

Nationaal Park De Groote Peel is een heerlijk wandelgebied. Voor de echte wandelaar is er de mogelijkheid om uren te dwalen en te genieten van de uitgestrektheid, de prachtige natuur en vooral van de rust. Je wandelt over knuppelbruggen en peelbanen naar het hart van De Groote Peel: de grote waterplas ’t Elfde. Een gids vertelt over de natuur- en cultuurhistorie van De Peel. Route 8 of 11 kilometer. Duur 2,5 - 3 uur.* niet tussen 15 maart en 15 juli mogelijk.

 

 

 

 

Na sluitingstijd

  1. Avondwandeling in de Peel

Of je nu wandelt bij het licht van de maan of in het diepe donker, een avondwandeling in De Peel is altijd heel bijzonder. Vooral de overgang van licht naar donker in de natuur is een magisch moment. Vogels zingen nog een laatste avondserenade en komen dan tot rust. Ze maken plaats voor vleermuizen en andere dieren van de nacht.  Ontdek de geheimen van de nacht en laat je verrassen! Route 3 kilometer. Duur 1,5 – 2 uur.

 

 

Ook zijn er mogelijkheden om zelf een programma op te stellen. Een voorbeeld is:

Start met koffie/vlaai

Excursie (diverse soorten)

Peelneutje onderweg

Dit arrangement is dan nog uit te breiden met nestkastjes timmeren en schilderen.

Informeer bij ons voor de actuele prijzen.

Algemeen: excursies zijn, tegen een meerprijs uit te breiden met een Peelneutje of een ander drankje/versnapering onderweg en met extra’s zoals vuurkorf, broodjes bakken, warme chocolademelk etc.  Verder mogelijk om voor en/of na de activiteit iets te nuttigen in de Peelkiosk, de inpandige horeca van het Buitencentrum. 

 

Voor informatie over de kosten van een basisexcursie per gids = max. 20 deelnemers (volwassenen en kinderen) kunt u met ons contact opnemen voor de actuele prijs. Reserveren: liefst één week voor de geplande datum via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497. Alle excursies zijn in Nationaal Park De Groote Peel en starten bij Buitencentrum De Pelen, Moostdijk 15, 6035 RB Ospeldijk